Kurabiye
tarifimi isteyenlerin sayısı oldukça arttı. Ben de herkesle paylaşayım dedim:
1 yumurta
1 margarin
8-9 yemek
kaşığı şeker (eğer şeker hamuruyla kaplamayacaksanız şekeri biraz arttırabilirsiniz)
1,5 bardak un
Aldığı kadar
nişasta
2 tepeleme tatlı
kaşığı tarçın
Vanilya
(İsteğe göre)
Önce margarini
eritiyoruz. Daha sonra şeker ve margarini bir güzel çırpıyoruz. Üzerine bir
yumurtayı kırıp tekrar çırpmaya devam ederken hooopp tarçını ekliyoruz. Sonra
çırpma telini bir kenara bırakıp unumuzu ekliyoruz ve ellerimizle başlıyoruz
yoğurmaya. Yavaş yavaş nişastayı ekliyoruz ve kulak memesinden sert bir hamur
elde edene kadar nişasta eklemeye devam ediyoruz.
Fark ettiyseniz
bu kurabiyede kabartma tozu yok. Şeker hamuruyla kaplayacaksanız kalıbın
ölçüsünün değişmemesi için kabartma tozu konmaması şart.
Şekeri biraz
arttırıp tarçın yerine kakao koyarsanız da güzel oluyor. Bir de bu kurabiye
kolay kolay bayatlamıyor. 15-20 gün ilk günkü tazeliğini koruyor. Ama şeker hamuruyla kaplayıp ömrünüz boyunca
saklamayı planlıyorsanız bu isteğinizden vazgeçin derim çünkü odanın sıcaklığına
göre 1-2 sene içinde güveleniyor:)
İşte bu tarifi
kullanarak yaptığım son kurabiyeler:
Naz'ın doğum günü kurabiyeleri
Demir ve Naz yan yana:)
Bunlar da Naz'ın 5. doğum gününden (2 yıl önce)
Bu da Güneş'in doğumuna yaptıklarımızdan. Annesi Ayşegül karnı burnunda saatlerce göz yaptı...:)
Bu da 2 sene öncesinden Arca'nın diş kurabiyesi...Özgeyle gece boyunca uğraşmıştık bu kurabiyeler için...
Yaptığım diğer kurabiyeleri merak ediyorsanız yan taraftaki konular kısmından "kurabiye" ya da "şeker hamuru" başlığını tıklayabilirsiniz.
Haydi bakalım herkes ağızda dağılan, mis gibi kurabiyeler yapmak için mutfak tezgahının başınaaa:))
Afiyet olsun:)
Haydi bakalım herkes ağızda dağılan, mis gibi kurabiyeler yapmak için mutfak tezgahının başınaaa:))
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder